Te pot ajuta

 

 

Termeni si conditiile necesare inchirierii unui autoturism:

I. Clientul, prin contractul de inchiriere masini, se obliga in mod irevocabil:

 Sa detina permis auto cu o vechime de minim 2 ani;

 Sa detina act de identitate valabil, CI sau pasaport;

 Sa aiba varsta minima de 25 ani, maximum 65 ani;

 Sa ofere garantia (RON / EUR/ USD / GBP), conform specificatiilor contractului de inchiriere;

 Sa respecte toate reglementarile legale in vigoare cu privire la circulatia rutiera;

 Sa nu subinchirieze autovehiculul inchiriat de la MatCars;

 Sa nu permita supraincarcarea autovehiculului (nr. de locuri si greutate) peste limitele maxime prevazute in talonul autovehiculului;

 Sa nu foloseasca autovehiculul pentru participarea la intreceri, competitii, alte teste auto;

 Sa nu paraseasca autovehiculul cu cheile in contact si/sau cu usile/geamul/portbagajul deschis;

 Sa nu foloseasca autovehiculul decat in concordanta cu instructiunile si recomandarile producatorului si numai cu destinatia prevazuta in prezentul contract;

 Sa nu conduca autovehiculul decat pe drumurile publice (nationale si judetene), fiind interzisa folosirea acestuia pe drumurile forestiere, in expeditii montane sau pe sosele neasfaltate;

 Sa nu impinga sau sa tracteze orice vehicul , rulota sau alt obiect;

 Sa nu conduca sub influenta alcoolului, drogurilor, narcoticelor, barbituricelor sau a oricarei alte substante care sa-i afecteze starea de concentrare sau capacitatea de conducere.

II. Restrictii:

 

Perioada minima de inchiriere este de 7 zile (cu 150km/zi limita impusa). Pentru inchirierea unui autoturism pentru o perioada mai mare de 7 zile, nu se impune o limita de km. Daca insa, inchirierea se face pentru 7 zile si se constata depasirea limitei de 150 km/ zi, parcursi cu masina inchiriata, clientul va plati o taxa suplimentara de EUR 0,1 +TVA/ fiacare Km parcurs in plus, peste cei admisi

 

Calatoria in afara granitelor Romaniei NU este permisa cu autovehiculele din flota MatCars.

 

III. Ghid auto

 

Sofer aditional

Puteti opta pentru un sofer aditional. Acesta trebuie sa fie prezent la preluarea masinii, sa semneze contractul de inchiriere si sa achite o taxa suplimentara de EUR 10/sejur. Termenii si conditiile pentru soferul aditional sunt aceleasi ca si cele pentru soferul initial.

Varsta

Varsta minima pentru inchiriere este de 25 de ani, iar soferul trebuie sa fie posesor al permisului de conducere categoria B, de minim 2 ani. Varsta maxima de inchiriere este de 65 ani.

Asigurare

Autovehiculul inchiriat este asigurat de catre PROPRIETAR conform dispozitiilor legale in vigoare.

Sunt incluse in pretul inchirierii urmatoarele asigurari: AGENTIA : BUCURESTI  Str.Tinutului , nr.31, Sector 3 M 0763.111.888  E: MatCars.ro@gmail.com

 Asigurarea de tip CDW(collision damage waiver), care limiteaza responsabilitatea maxima a clientului in caz de avarii majore aduse autoturismului la suma garantiei(EUR 300 - EUR 500, dupa caz), respectand conditiile specificate in articolul I.

 TP (theft protect): Acest tip de asigurare reduce responsabilitatea maxima a clientului in caz de furt la suma garantiei (EUR 300- EUR 500, dupa caz).

 RCA (asigurarea de raspundere civila auto) este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite.

 

Daca inchirierea este acceptata de catre MatCars si pentru solicitanti cu varsta sub 25 ani, garantia depusa de acestia, se dubleaza.

PRETUL NU INCLUDE:

* Asigurarea soferului, pasagerilor si bunurilor acestora.

* GARANTIA: Clientul va achita, la data semnarii contractului, cu titlu de garantie, o suma cuprinsa intre EUR 300 – EUR 500 (echivalentul in RON la cursul Unicredit Tiriac Bank din data platii), care va fi returnata acestuia, la incheierea perioadei de inchiriere, cu conditia indeplinirii obligatiilor asumate de catre acesta.

* Combustibilul. Va sfatuim sa restituiti vehiculul inchiriat cu rezervorul de combustibil plin si sa pastrati chitanta de la ultima alimentare. Se va aplica o taxa pentru refacerea plinului rezervorului de combustibil daca ati folosit si nu ati inlocuit cantitatea de combustibil furnizata la inceputul contractului de inchiriere. Suma de plata va fi calculata conform pretului mentionat in contractul de inchiriere auto. Aceasta taxa poate fi evitata daca optati pentru serviciul de plata in avans a unui plin de combustibil.

Pretul practicat pentru acest plin de combustibil este echivalent cu cel al statiilor de benzina limitrofe punctului de preluare/predare a vehicului inchiriat.

* Taxele locale de pod, taxe parcari sau alte taxe solicitate de autoritati locale.

Disponibilitate

Puteti verifica disponibilitatea masinilor noastre atat pe site la rubrica “Masini de inchiriat”, cat si apeland numarul de telefon +40763111888 (zilnic, intre orele 09:30 – 17:00). Pentru predarea / preluarea masinii inchiriate va asteptam la sediul nostru.

IV. Asistenta rutiera

 

MatCars va ofera ASISTENTA RUTIERA 24/7.

V. Trecerea frontierei

Calatoria in afara granitelor Romaniei nu este permisa cu autovehiculele din flota MatCars.

VI. Metode de plata

Plata se va efectua in EUR sau in RON la cursul Raiffeisen Bank din ziua semnarii contractului, inainte de preluarea autovehiculului, cash sau cu card de credit/debit (VISA sau MasterCard).

Tarifele afisate pe site sunt exprimate in RON si contin TVA, Rovigneta, RCA si Casco cu franshiza.

In momentul inchirierii se va solicita constituirea unei garantii (conform tarifelor afisate in contract). Aceasta suma va fi depusa cash sau va fi blocata pe cardul de debit al unuia dintre soferii principali. Garantia va fi deblocata / restituita la sfarsitul contractului de inchiriere, daca vehiculul este restituit in aceleasi conditii in care a fost inchiriat. AGENTIA : BUCURESTI  Str.Tinutului , nr.31, Sector 3 M 0763.111.888  E: MatCars.ro@gmail.com

VII. Preluare autoturism

 

Predarea autovehiculului se face pe baza unui Proces Verbal de Predare - Primire, in care va fi consemnata starea generala a autovehiculului in momentul preluarii de catre chirias din parcul de inchirieri auto, cat si penalitatile aplicate depozitului de Rent a Car, in cazul in care, pe perioada derularii contractului de inchirieri, masina a suferit diverse pagube sau avarii.

Odata cu livrarea autovehiculului, CLIENTULUI i se incredinteaza documentele de identificare ale masinii si anume: Talon; RCA; Rovinieta, un set de chei.

Autovehiculul este predat, conform procesului verbal de inchiriere auto, in stare buna de functionare, fara vicii ascunse de natura a impiedica deplasarea autovehiculului si cu rezervorul la nivelul la care a fost consemnat in contractul de Rent a Car. Orice plangere legata de starea masinii trebuie facuta imediat dupa primirea autovehiculului, dupa cum se precizeaza in contractul de inchiriere masini.

Dotarile sau echipamentele optionale (de ex.: portbagaj exterior, scaun copil , sistem de navigatie etc.) sunt furnizate numai la cerere si se taxeaza suplimentar.

VIII. Predare autoturism

 

CLIENTUL se obliga sa returneze autovehiculul, precum si toate documentele (cu exceptia propriului exemplar al contractului si a facturilor) si cheile, in starea care i-au fost predate de catre PROPRIETAR la inceputul perioadei de inchiriere auto, cu rezervorul avand aceeasi cantitate de combutibil, in caz contrar el fiind obligat la plata de despagubiri catre PROPRIETAR.

In cazul unei intarzieri, neanuntate prin telefon sau e-mail, mai mare de 3 ore fata de ora stabilita, PROPRIETARUL (firma de Rent a Car ) va face plangere penala impotriva CLIENTULUI, pentru furt.

Returnarea autovehiculului se face pe baza unui Proces Verbal de Predare- Primire, in care se va consemna starea autovehiculului la respectivul moment si se vor retine penalitati, daca este cazul, din depozitul depus la inceperea contractului de inchirieri auto .

Pentru inchirierea unui autoturism pentru o perioada mai lunga de 7 zile, nu se impune o limita de kilometri. Daca insa, inchirierea se face pentru mai putin de 7 zile si se constata depasirea limitei de 150 kilometri/ zi, parcursi cu masina inchiriata, CLIENTUL va plati o taxa suplimentara de EUR 0,1 +TVA/ fiacare kilometru parcurs in plus, peste cei admisi.

IX. Inchiriere in afara orelor de program

Inchirierea unei masini este disponibila 24/7, cu confirmare in prealabil.

In timpul programului de lucru L-V (09:30-17:00), nu se platesc taxe suplimentare pentru predarea si preluarea la sediul nostru.

 Extra-hours (intre orele 17:00 si 09:30) sau weekend: taxa EUR 10 pentru predare / preluare, cu acordul firmei de inchirieri;

 Pentru livrari/ preluari la aeroporturile din Bucuresti (ex. Otopeni) -taxa este specificata pe site, conform tarifului in vigoare, la momentul lansarii rezervarii (taxa variabila);

 Pentru livrari la anumite adrese specificate de client, in interiorul orasului Bucuresti: taxa EUR 15 pentru livrare / preluare;

X. Livrare Gratuita pentru închirieri ale autovehiculelor cu o durata mai mare de 30 de zile.

AGENTIA : BUCURESTI  Str.Tinutului , nr.31, Sector 3 M 0763.111.888  E: MatCars.ro@gmail.com

Toate inchirierile sunt calculate pe baza a 24 de ore, durata minima de inchiriere fiind de 7 zile. Daca ora de restituire a vehiculului este mai tarzie decat ora de preluare cu cel putin 2 ore, este posibil sa se calculeze o zi suplimentara de inchiriere. In cazul restituirii autovehiculului mai devreme decat data stabilita, suma achitata suplimentar nu va fi restituita, ci va fi transformata inntr-un voucher de utilizare zi/zile nefolosite, la o urmatoare inchiriere.

XI. Protectia datelor cu character personal, in conformitate cu Regulamentul European 2016/679

Datele personale ale Clientului sunt prelucrate de către Prestatorul de servicii/ Proprietar auto, ca operator de date cu caracter personal, cu acordul expers al Clientului

Furnizarea datelor personale de către Client este voluntară, dar necesara pentru crearea contului de client, inregistrarea rezervarii, utilizarea anumitor Servicii Electronice sau pentru încheierea Contractului de Inchiriere Auto

Prestatorul de servicii aplică măsurile tehnice și organizatorice corespunzătoare în vederea protejări datelor personale procesate.

 Pentru a face demersuri in vederea incheierii contractului de inchiriere auto, datele Dvs. personale, inclusiv, dar fara a se limita la cele de pe copia actului de identitate, permisului de conducere sau de pe alte documente de identificare, dupa caz, date privind imaginea dvs. vor fi colectate si prelucrate de catre MatCars. In consecinta, fara a avea la dispozitie datele Dvs. cu caracter personal necesare, societatea nu va putea sa incheie contractul de inchiriere auto sau dupa caz, nu va putea inchide/prelungi contractul de inchiriere in care sunteti/veti fi parte/ale caror efecte se produc fata de dvs., inclusiv dar fara a se limita la activitatea de plata.

 O eventuala prelucrare ulterioara in scopuri statistice se va face cu respectarea principiului reducerii la minim a datelor si, in masura in care este posibil, va exclude prelucrarea datelor cu caracter personal, presupunand date agregate, care nu sunt utilizate in sprijinul unor masuri sau decizii privind o anumita persoana fizica.

Datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate de catre MatCars, pentru urmatoarele scopuri:

 Prestarea serviciilor de inchiriere auto (cotatii, ofertare, emitere, administrare facturi, memento plati scadente, prelungiri perioada contractuala, instrumentarea si solutionarea eventualelor daune, exercitarea dreptului de regres si/sau, dupa caz, verificari in scopul prevenirii si identificarii potentialelor fraude);

 Indeplinirea unor obligatii legale si cerinte ale Politiei sau a altor Autoritati ale Statului.


 

Prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal se va face in baza:

 Contractului de inchiriere auto, in care sunteti parte, pe care solicitati sa il incheiati sau dupa caz, interesul legitim al MatCars de a realiza un management al clientilor in baza portofoliului dezvoltat

 Consimtamantul Dvs. pentru prelucrarea unor date sensibile, in acest sens;

 Unor obligatii legale.

 

 

Panel Tool

Full Width Boxed Large
Da Nu

Live Theme Editor

Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear

Those Images in folder YOURTHEME/assets/img/patterns/

 • Attachment
 • Position
 • Repeat
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
Clear
 • Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password